OTVORITEV JE ZA NAMI – že veselo delavniciramo!

OTVORITEV JE ZA NAMI – že veselo delavniciramo!

V petek ste zamudili otvoritev festivala, ki se je pričel z otvoritvijo razstave ‘Tekstilneži” Matevža Kosterova.

Nataša je bistvo razstavljenih fotografij opisala takole:

Matevž Kosterov začenja serijo “TEKSTILNEŽI” tam, kjer se modni svet konča. Za zadnjo prelistano stranjo tiskane modne revije nam razkriva kritičen in svež pogled na definicijo “modnega”.  Oblike naših vsakdanjih oblačil so nam postale samoumevne, modni blogerji tvitajo o svojih fantastičnih presnojedih življenjih, Karl Lagerfeld je vedno bolj suh, fotošop je botoks za štirindvajsetletnice, Kate Moss se ne stara in Prada je še vedno “the shit”.

Nekaj milijonov težke industrije ne zanimajo prazni žepi in nihče ne more zamajati njihovega imperija lepote. Matevž pa v majhni oazi sredi Ljubljane fantazira in ovekoveča njeno apokalipso.

Kilometre blaga, ki so ostali ob koncu propadlih tovarn bivše Jugoslavije, je postavil v nemodno okolje in pogledal skozi fotoaparat. Kaj bi se zgodilo, če nikoli v življenju ne bi videli plašča, majice, srajce in nogavic? Bi vam padlo na pamet, da bi si zašili “hlače”? Kako bi jih poimenovali?

Nastala serija ne-modnih fotografij Matevža Kosterova je hkrati modna odisejada in njen rekvijem. Dobrodošli na sedmini.

 

Razstava bo na ogled skozi ves april, med dejavnostmi ter ob sredah od 13h naprej.

Spored FESTIVALA VSEGA najdete tukaj:

http://anselma.si/2013/03/festival-vsega/

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 500px;}