SUPERELASTIK

TEČAJ ŠIVANJA PLETENIN

Trajanje: ŠNELASTIK eno srečanje po 4h + dve srečanji po 4h za SUPERELASTIK. Tečaj je namreč sestavljen iz dveh delov, udeležite se lahko obeh, ali samo prvega.

Tečaj vas spozna z delom na entlarici/zankarici/overlock stroju. Od napeljevanja stroja do šivanja oblačil iz raztegljivih materialov. Prvi del (ŠNELASTIK) je namenjen spoznavanju stroja za delo doma, drugi del (SUPERELASTIK) pa vas nauči kako polagati kroj na raztegljivo blago, kako sestaviti in zaključevati vaše izdelke.

1 DEL: “ŠNELASTIK” je 4-urni tečajček, kjer si podrobno pregledamo entlarico/zankarico/overlock stroj ter tudi robilni/coverlock stroj. Predelamo napeljevanje in menjavo sukancev, nastavljanje napetosti sukanca in rabo strojev za elastične materiale. Na vajenici preizkusimo izvedbo sestavnih šivov, naborka, spajanje rokava in robljenje okroglih izrezov.

2 DEL: “ELASTIK” je sestavljen iz dveh srečanj po 4h (včasih kar v enem sobotnem srečanju po 8h). Izdelate si poljuben kos oblačila iz pletenin (elastičnih materialov – jearsey, lycra, prevešenka itd.). Predelamo zakonitosti polaganja kroja na blago, izrez kosov, sestavljanje ter zaključevanje. Poleg izdelka, domov odnesete tudi kroj in znanje za izdelavo novih oblačil.

Tečaj je zasnovan celostno in ne zahteva posebnega predznanja. Primeren je tako za začetnike, kot tudi za izkušene šivilje, saj se zahtevnost določa tudi z izbiro modela oblačila.

Prijave: info@Anselma.si

termine najdete tukaj