Supertečaj

SUPERTEČAJ šivanja in krojenja za vse, ki od nekdaj govorite, da bi se radi naučili izdelovati obačila.

Sestavljen je iz dveh delov: krojenja in šivanja. lahko se udeležite samo enega ali obeh delov tečaja, priporočeno zaporedje je že vključeno v sam urnik, potek tečaja.

KROJENJE je sestavljen iz šestih srečanj (tri ponedeljke in tri četrtke od 18:30 do 21h). Ima obliko klasičnega pouka in vas tokom predavanj poduči o risanju krojev za kakršnokoli oblačilo po izbranih merah. Za udeležbo potrebujete zgolj klasične šolske potrebščine (papir, pisala inpd), na tečaju dobite delovne liste, ki na koncu tvorijo priročnik za nadaljne delo.

ŠIVANJE poteka tokom dveh vikendov. V primerjavi s krojaškim je bolj strnjen in ima značaj delavnice, saj poteka učenje v obliki praktičnega pouka. Tečaj je sestavljen iz dveh delov: VAJENICE (torba) in IZDELOVANJA OBLAČILA. V prvem delu se tečajnik spozna z izdelavo vseh osnovnih elementov oblačil (različni šivi, žepi, vstavljanje zadrge…) in pridobiva ali utrjuje občutek za šivanje na šivalnem stroju. Drugi del – oblačilo, je namenjen predvsem temu, da se tečajnik spozna s postopkom izdelave oblačila: postavitev kroja na blago, izrez in sestavljanje posameznih delov oblačila, vstavljanje detajlov… Za šiviljski del potrebujete 80 cm navadnega bombažnega platna ter zadrgo, za drugi vikend pa blago za vaš izdelek.

SUPERTEČAJ se odvije okvirno petkrat letno. Krojaška skupina (max 16 udeležencev) se razdeli na dve šiviljski skupini (max 8 udeležencev). Ob prijavi se navede tudi željena šiviljska skupina. Ko je termin razpisan, se nanj lahko prijavite. Ob prijavi se poravna akontacija (del kupnine kot avans), tokom tečaja se poravna razlika.

Prijave: info@Anselma.si