TEČAJI

V Anselmi prirejamo ter vodimo različne tečaje šivanja in krojenja, modnega oblikovanja in še česa. Tečaji so bolj in manj obsežni ter primerni tako za popolne začetnike kot tudi za že nekoliko bolj izkušene. Termine najdete tukaj.

SUPERTEČAJ krojenja in šivanja za začetnike

SUPERELASTIK tečaj šivanja iz pletenin /entlarica oz. overlock/

ŠUPER ŠOLA ŠIVANJA 1nadaljevalni tečaj

IMG_20170317_182355

VIKI REKLC zelo nadaljevalni suknjič

ŠUPER ŠOLA ŠIVANJA 2 nadaljevalni tečaj

 ŠUPER ŠOLA ŠIVANJA 2nadaljevalni tečaj

 NOO! nedeljsko oblikovanje oblačil - modno oblikovanje

_MG_0046

 VIDEOCMOK pouk o snemanju in montaži

_MG_8017

TEKSTILNA Tečaj o spoznavanju blaga

 

 

 

 

 

 

 

 

GALANTERIJSKA tečaj dela z usnjem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUPERTEČAJ šivanja in krojenja  

Tečaj zaobsega vse, kar je potrebno za doživljensko osvojitev veščine izdelovanja oblačil. Seznanite se s postopkom krojenja, krojenjem vseh posameznih kosov oblačil in z modelacijo kroja v željeni model oblačila. Pri šiviljskem delu tečaja izdelate torbo, na kateri se lahko spoznate z izdelavo osnovnih elementov oblačil, nato pa izdelate poljuben kos oblačila in s sem spoznate vse postopke, ki ga izdelovanje oblačila zahteva. Tečaj je zasnovan celostno in je primeren tudi za popolne začetnike, saj se snovi loteva od samega začetka.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ELASTIK – tečaj izdelovanja iz elastičnih materialov 

Elastik je tečaj izdelovanja oblačil iz pletenin, kjer spoznate kako pravilno ukrojimo elastična oblačila ter kako jih obdelujemo. Vzporedno se naučite možnosti rabe overlock (entlarice) ter coverlock stroja. Tečaj traja 16 ur, štiri srečanja od 17h do  21h ali en vikend od 10h do 19h. Tečaj vodi Tanja Pađan.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ŠUPER ŠOLA ŠIVANJA nadaljevalni tečaj šivanja
uvajamo letos prvič. Gre za poglobljen, nadaljevalni tečaj, kjer se posvečamo posameznim elementom ter posameznim oblačilom do podrobnosti. Poteka enkrat tednesko po štiri ure na enkrat. Udeleženci si zahtevnost lahko sestavijo sami, saj je celoletni program razdeljen na sklope, ki jih je mogoče kombinirati.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

NOO! nedeljsko oblikovanje oblačil

Čisto nova izkušnja za vse pogumne! Predstavljamo tečaj modnega oblikovanja s Kiss the future! Tokom petih nedeljskih popoldnevov se boste spoznali s principi in prijemi modnega oblikovanja. Čez skicirko boste poiskali svojo inspiracijo, se naučili risanja modne skice, in izbrali svoj prvi model. Čez barvno študijo ter raziskovanje boste svoj model pobarvali ter mu določili materiale in tako razvili svojo lastno modno kolekcijo.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

VIDEOCMOK pouk o snemanju in montaži

Na snemalnem sklopu delavnice se boste naučili izbrati, ujeti in posneti različne kadre ter jih zabeležiti v video obliko, osvojili osnove fotografije, svetlobe ter kadriranja. Spoznali vlogo in učinek zaslonke, osvetlitvenega časa ter občutljivosti čipa (iso). Pri montažerskem delu delavnice boste osvojili principe in trike montaže, osnove programov za montiranje in ostalih postprodukcijskih skrivnosti. Tečaj vodi Tomaž Šantl.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

GALANTERIJSKA tečaj dela z usnjem

Tečaj je namenjen vsem, ki bi z usnjem radi počeli nekaj več. Je daljša in odprtega tipa, saj lahko ustvarite torbo po vaši zamisi – poljubno. Pod mentorstvom boste spoznali proces izdelave usnjene torbe od A-Ž in se preizkusili v popolnoma vseh fazah dela od ideje do izvedbe. Spoznali se boste z načrtovanjem usnjene torbe, pridobivanjem vseh potrebnih materialov, z namenom galanterijskega orodja in pripomočkov ter seveda sestavljanja kosov v končno celoto.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

PRIJAVA JE OBVEZNA. VEČ INFO NA: info@Anselma.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *